Vakantie tips

Zonder gedoe een fijne vakantie tegemoet gaan

Heb je een heerlijke citytrip geboekt of een vakantie om even bij te komen en te genieten van het leven? Het is heerlijk om even te ontsnappen aan de sleur van de dag. Start je reis zonder problemen en kies voor parkeren op Schiphol. Daarnaast zijn er nog meerdere zaken waar je op kunt letten als je jouw vakantie start. Laten we de tips met je delen. 

Internet en jouw telefoon bundel

Kijk wat de kosten zijn van roaming in het land waar je op vakantie gaat. Valt het onder je normale bundel? Is het duurder? Of is het nog gewoon te gebruiken? Door het vooraf te controleren zijn er geen nare verrassingen achteraf. Het is goed om ook te kijken naar een extra bundel. Natuurlijk is het slim om vooraf te kijken of er op jouw bestemming ook wifi is. Het maakt het allemaal nog gemakkelijker. Je kunt dan ook via WhatsApp bellen en berichten versturen. 

Vaccinaties nodig? 

Zijn er vaccinaties nodig voor het land waar je naartoe gaat? Dan is het belangrijk om de juist inentingen te krijgen. Bij de GGD is dit mogelijk. In sommige landen is het belangrijk om specifieke inentingen te hebben met een inentingspaspoort. Wanneer je het niet hebt dan kom je het land niet in. 

Het visum

Wanneer je buiten de EU gaat reizen zal je een paspoort nodig hebben en in veel gevallen ook een visum. Het visum kun je zelf aanvragen bij de ambassades en ook steeds vaker online. Voor sommige landen (de Verenigde Staten) is er geen visum nodig, maar moet je je wel aanmelden. Let hier goed op. 

Goed verzekerd

Als laatste punt willen we aangeven dat het belangrijk is om jezelf goed te verzekeren. Kies een goede reisverzekering met een medische dekking. Het is prettig om zo zonder zorgen op vakantie te gaan.